14.12.08

Entrelligant



Transcric un fragment de la presentació feta per Pep Codó al catàleg de l'exposició.

"L'Eulàlia Llopart fa tota la sensació de viure en aquesta particular necessitat de comunicar. Les seves inquietuds, la fan capbussar-se en els seus pensaments per descobrir idees i extreure'n els elements indispensables per nodrir la seva obra plàstica. D'aquesta manera ella, amb el seu personal llenguatge, ens ensenyarà a valorar petits accidents i incidents que ens passen per davant i potser no ens n'adonem.

El treball de l'Eulàlia Llopart és un minuciós seguit de gravats, fets amb recursos propis que frega l'arte povera per l'absència de sumptositat, i que tenen la virtut d'apropar-nos als diferents materials que ella conjuga delicadament. Aquests treballs ens familiaritzen amb el paper, la tinta, el fil, la fusta, el metall, etc. En la seva obra hi podem percebre la mentalitat d'una escultora, és a dir: una persona que utilitza la matèria en el seu estat més genuí i que fabrica objectes tridimensionals. Ara, en aquesta exposició, ens mostra el seu imaginari lligat amb el fil comú de la història, la història de tots."




L'Eulàlia i jo ja fa uns quants anys que ens coneixem, aviat en seran divuit, tot i que vam perdre el contacte durant una bona temporada.

Vaig ser a la inauguració de la seva exposició a finals de novembre i vaig fer unes quantes fotografies de la seva obra que podeu veure al meu flickr (encara estic aprenent com funciona la càmera nova).

L'exposició de l'Eulàlia m'agrada més enllà de la nostra coneixença. Crec que "Entrelligant" és un desenvolupament de l'exposició que fa uns mesos vam anar a veure a Vic, "El fil d'Ariadna", crec que es deia, i a la qual ja vaig dedicar un post en el seu moment.

La comunicació és, per a mi, no només una necessitat de l'Eulàlia, sinó l'argument de l'exposició.

Si passeu per Sant Cugat durant aquestes festes de Nadal, no us perdeu l'exposició (i si no hi heu de venir, però teniu una estoneta lliure, passeu a veure-la).

P.S. Amb les presses m'oblidava de felicitar l'Eulàlia per l'exposició i de recomanar-vos, i molt, el catàleg.

2 comentaris:

Montse ha dit...

Fa molt bona pinta! és molt estrany que jo vagi a S. Cugat, però si hi anés no m'ho perdria. Gràcies per avisar. Petonet.

Albert ha dit...

És que estàs molt ocupada, però el dia que vulguis venir a fer de "la tieta del barco"; avises, baixes, ens mirem l'expo, dinem i xerrem amb el grandolàs de casa....