29.1.07

Dijous 1/02/07, cinc minuts sense llum

Faig pública al bloc una convocatòria que em va arribar via mail ahir diuemhge. Ja sé que no tindrà gaire èxit, que no es canvia res, que és una convocatòria en clau franncesa, etc., etc., etc. Però encara que sigui només perquè hi reflexionem cinc minuts, trobo que és sufient raó per penjar-la. No he tocat gaire res del missatge.

APAGADA UNIVERSAL DIJOUS 1 de FEBRER.....
A VEURE SI HO PASSEU!!

El 1er de febrer del 2007, a tot EUROPA : Participeu amb la més gran mobilitzaciódels ciutadans contra el CANVI CLIMÀTIC!!

A veure si ens posem tots d'acord, si passem el missatge i té repercussió....Posem-nos un post it sobre l'ordinador, a la cuina i al mirall del WC... si convé.

DIJOUS 1 de Febrer DEL 2007,ENTRE LES 19,55 Y LAS 20,00 HORA LOCAL ANDORRANA APAGUEU TOTS ELS LLUMS, L'ORDENADOR, LA TV (encara que us costi).

Són només....5 minuts. Es tracta d'estalviar 5 minuts d'electricitat en tot el planeta i de cridar l'atenció als ciutadans, als mitjans de comunicació i a tots aquells que ostenten algun poder, sobre l'estalvi d'energia, sobre la gran i inutil despesa energètica que estem fet i... la urgència de passar a l'acció. 5 minuts de respir per al planeta... és poca cosa. A nosaltres encara ens costarà menys i... mostrarà als candidats a les properes eleccions que el canvi climàtic és un tema en que cal pensar, en el que hi cal actuar des del debat polític. La repercussió d'aquesta manifestació cívica internacional, serà gran a Europa. Mostrem que el nostre país està homologat també a nivell de revindicacions cíviques. Digem-li al Sr. Pintat i al Sr. Minoves, que el discurs sobre l'escalfament del planeta és important.Per a més informació: http://www.lalliance.fr/ >

I... si el planeta pogues votar?
5 minuts d'aturada pel nostre planeta

I ara en francés, que per a qui ho entengui, potser hi captarà alguina coseta més concreta (presidencialsa França d'aquí a tres meosos...).

L'Alliance pour la Planète lance un appel simple à tous les citoyens, 5 minutes de répit pour la planète : tout le monde éteint ses veilles et lumières le 1er février 2007 entre 19h55 et 20h00. Il ne s'agit pas d'économiser 5 minutes d'électricité uniquement ce jour-là, mais d'attirer l'attention des citoyens, des médias et des décideurs sur le gaspillage d'énergie et l'urgence de passer à l'action ! 5 minutes de répit pour la planète : ça ne prend pas longtemps, ça ne coûte rien, et ça montrera aux candidats à la Présidentielle que le changement climatique est un sujet qui doit peser dans le débat politique.
Pourquoi le 1er février ? Car le lendemain sortira, à Paris, le nouveau rapport du groupe d'experts intergouvernemental sur l'évolution du Climat (GIEC) des Nations Unies. Cet événement aura lieu en France : il ne faut pas laisser passer cette occasion de braquer les projecteurs sur l'urgence de la situation climatique mondiale.
Si nous y participons tous, cette action aura un réel poids médiatique et politique, moins de trois mois avant l'élection présidentielle!
Faites circuler au maximum cet appel autour de vous et dans tous vos réseaux ! Faites le également apparaître sur votre site Internet et dans vos news letters.
Contact/ information : Cyrielle, Les Amis de la Terre : 01 48 51 18 95.
Lire l'article complet sur le site des Amis de la Terre

7 comentaris:

Montse ha dit...

Vale.

Ho he rebut per disset llocs diferents. No es pot dir pas que la xarxa no funcioni, veritat?
;)

fins aviat...

Alegria De La Huerta ha dit...

Arare, és veritat ... normalment aquestes coses t'arriba un, ho sents per la tele, després a la ràdio, un t'ho comenta ... però aquest cop jo també ho he rebut per tot arreu.
Perdoneu-me, però estic segura que en aquell moment no recordaré de fer-ho. PEr sort, tinc la consciència estalviadora i ecologista que em fa no gastar més del que cal a qualsevol minut del dia.

Albert ha dit...

Ho sento noies. I jo que em pensava que estava connectat al món... i resulta que ja ho sabia tothom menys jo!

nimue ha dit...

una altra que ho ha rebut per mil llocs. El dijous a aquella hora no sóc mai a casa però hi pensaré, que el pensament també és poderós!

Anònim ha dit...

Jo si que hi seré, a casa, estaré a punt d'anar-me'n a classe d'anglès, però prometo desconnectar el pecé, l'emule i tots els pilots de la casa excepte el del frigorífic.

Us ho prometo.

Petons, Albert :)
fins aviat, espero.

Albert ha dit...

nimue, ara m'ha entrat un dubte. En relació a l'apagada de llums, no voldran també que desconnectem el cap, oi? Però potser si desconnecten el d'alguns, la cosa aniria molt millor.

arare, tertuliana, fins divendres, no?

Hanna B ha dit...

doncs dijous començo les classes de nou, serà interessant veure què es fa, aviam si em tocarà a mi aixecar-me i apagar el llum, jeje..