6.6.08

Exàmens, llibres i Shrek

Ja he fet els dos exàmens. El primer, técnicas avanzadas de investigación social (part qualitativa) em va anar força bé, crec; el segon, sociología del conocimiento, més justet, però espero aprovar. Si tot va bé, d'aquí a tres setmanes ja seré un llicenciat en Sociologia més.

Tant si aprovo com si no, que és important però no ho és tot; m'he tret un bon pes del damunt. Ara em toca dedicar-me una mica més a la feina i molt a la descendència, perquè la seva mare pugui dedicar-se a preparar un altre combat universitari, finalment, per una plaça.

En veient que l'estiu s'aproxima i que necessito tornar a llegir, m'he fet una llista de possibles.

- "El port de les aromes", de John Lanchester.
- "La plaça del diamant", de Mercè Rodoreda.
- "Estambul", d'Orhan Pamuk.
- "Tu rostro mañana" (trilogia), de Javier Marías.
- "Incerta Glòria", de Joan Sales.
- "Madame Bovary", de Gustav Flaubert.

Tinc a mitges el segon volum dels "Assaigs" de Michel de Montaigne i "Vida y destino", de Vasili Grossman.

Com que sé que no triomfaré en tots i cadscun d'ells i que em falten coses, s'admeten comentaris i suggeriments, tant sobre les lectures triades com sobre les que em recomanaríeu.

No sé pas si ja el tens "controlat", però aquest link és, especialment, per nimue: http://www.youtube.com/watch?v=0MHPrfF4R7k Espero que t'agradi.

8 comentaris:

nimue ha dit...

enhorabona per haver acabat els examens. Espere que hauràs tingut èxit! No coneixia aquests video. Damien Rice i Shrek junts: quin plaer! :)

Montse ha dit...

Les senyoretes de Lourdes (Pep Coll)
El nen del pijama de ratlles (norecordolautorquenosticalvaixellsinoalhalldelport)
Colors de mar (M.Antònia Olivé)

seguiremos informando.

Felicitats felices pel nou sociòleg! Hip-hip-Hurraaaaaaaaaaaa!!!

petonets molts!

Albert ha dit...

El vídeo, nimue, no és gaire res de l'altre món, però potser el amien t'agradi més. De totes maneres, des d'aquest youtube pots saltar a molts d'altres d'interessants.

arare, no ens precipitem. Si es confirma, ja ho celebrarem quan tornis!!!

rhanya2 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
rhanya2 ha dit...

Albert, em permeto suggerir-te algun altre llibre de Pamuk abans d'aquest que has triat.... Escriu molt i molt bé, però si no tens un especial interès en la ciutat, aquest llibre s'arriba a fer llarg. T'ho dic perquè en tornar d'allà ja no el vaig poder continuar, se'm feia massa autobiogràfic (i ami les autobiografies em costen una mica...).

Una abraçada!

Albert ha dit...

violette, gràcies per la recomanació. L'edició/format d'aquest llibre em va cridar l'atenció, pero si es fa pesat... Creia que ala pretatgeria en teníem algun altre, pero quan m'he girat no n'he vist cap més (vés a saber on són). Cap recomanació en especial?

rhanya2 ha dit...

Bravo per Mme. Bovary! És un dels meus tres preferits... els altres són "Nana" de Zola i "Les Liaisons Dangereuses" de Choderlos de Laclos. Brutals tots tres!

Albert ha dit...

La Nana del Zola no la tinc, però el De Laclos, sí. Passa que amb tanta pel·lícula... "no puc evitar-ho"... Gràcies per les recomanacions.