24.5.10

Tot desenvolupant el post anterior

Em passa sovint que els posts que penjo aquí no acaben de ser especilament entendors (críptics, em deia Violette, fa uns mesos).

Això em passa, potser, de vegades, perquè hi ha coses que no m'atreveixo a dir del tot, d'altres cops perquè penso que és millor que els lectors i les lectores del bloc, puguin jugar i interpretar el que s'hi diu a la seva mida o, en ocasions, perquè no m'explico prou bé o perquè ni jo mateix sé gaire què vull dir.

He decidit fer un esforç clarificador amb el meu darrer post sobre la cançó d'U2.

Diré que, resumint la cançoneta, el tema central és l'afirmació que "no puc viure amb tu, ni sense tu".

Per tant, un dels dos punts de vista que apunto al post és mirar la vida en relació AMB (1) la persona X que es consideri. L'altra punt de vista és mirar la vida SENSE (2) la persona en qüestió. No sempre és fàcil fer tots dos exercicis (normalment, és fàcil fer-ne un, el real, i no tant l'altre, l'imaginari).

Però la cançó té, com a mínim, una altra variable. El "you", que pot ser X, Y o Z (per no allargar-nos massa). Això ja começa a complicar la cosa, perquè ara, se'ns multipliquen els objectes sobre on posar el punt de vista. I, és evident, que imaginar cadascuna d'aqueste situacions es pot allargar molt.

La conclusió de tot plegat però, i per no allagar-nos excessivament, és que sí, que la cançoneta està molt bé, però que un servidor es veu altament capacitat per a les situacions següents: X1, X2, Y1, Y2, Z1, Z2 i així, ad infintum.

M'he explicat millor? Ei, consti que la cançó m'agrada molt ;-)

4 comentaris:

Pepita Forever ha dit...

Sí t'has explicat sí!! peró el més interesant és que cadascú pot agafar l'interpretació més adient en relació al moment no? i, si és possible, canviar aquesta també ;-)

Albert ha dit...

Per això em penso que és millor deixar els posts "críptics", hehehe. Petó, africa.

Montse ha dit...

T'has explicat perfectament. De tota manera, digue'm "setciències" (et miro amb les ulleres posades) però ho havia entès sense l'aclariment posterior.

ehem... no em diguis setciències, va, digue'm experimentada (per no dir-me vella directament, hehehehe)

Albert ha dit...

Et diré, guapa, arare (ja sé que, en general, m'entens a la primera, però volia fer l'exercici, per si de cas m'acvlaria jo mateix...)