19.1.11

D'uniformes

No em feu gaire cas perquè parlo sense coneixements específics, ni del què es diu, ni del món concret on s'hauria d'aplicar, però m'he fet una opinió molt ràpida sobre el tema i la vull compartir.

Desconec, en realitat, cap mena de declaracions de la nova Honorable Consellera d'Educació (ai, no, d'Ensenyament, que es veu que a partir d'ara, l'escola ja no educa) però interpreto que alguna cosa deu haver dit, quan diversos columnistes en parlen.

A mi, el tema de si els nens i les nenes han de portar uniforme o no, em depassa. Personalment, no m'agraden els uniformes, però tampoc m'hi enrrocaré fins a les darreres conseqüències. Penso més aviat allò que deia el Consell de la Joventut de Catalunya ja fa uns quants anys: "som iguals, som diferents" i no veig perquè hem d'amagar aquestes diferències.

En qualsevol cas, vull deixar constància d'una ferma repulsa, més o menys, concreta. Si els uniformes de què parlen són els nens amb patalons curts i americana i les nenes amb faldilletes, com a les escoles privades que conec, més o menys, concertades; ja es poden fotre els uniformes on els càpiguen (i els rols de gènere aparellats que hi van de la maneta).

Per cert, les escoles que segreguen nens i nenes, en la meva opinió, no només no haurien de rebre diners públics, sinó que s'haurien de prohibir (oi que no deixem que es faci apologia del feixisme, del terrorisme i de no sé quants -ismes més a les escoles?).

Em penso que m'ha sortit un post curtet, però una mica exaltat. Tot just s'hi posen, i ja n'hi ha per anar demanant bitllets cap a Groenlàndia...

4 comentaris:

Montse ha dit...

hehehe, una miqueta exaltat si que et veig, jo també, eh? ÔÔ

Alex Letosa ha dit...

No hi poc estar més d'acord...

Fins ara,

Anònim ha dit...

Veig poca profunditat a l'anàlisi de la situació de l'educació i massa prejudici influït per una ideologia cada vegada més plena de sectarisme. No vull defendre a la consellera però a vegades les crítiques que li cauen venen del desconeixement, i del tòpic fàcil com és el cas. Si seguim al debat ideològic poc millorarem el sistema educatiu.

Albert ha dit...

Montse, és que...

Àlex, fins ara.

Anònim, jo ja aviso que no sóc del sector ni especilista en educació i que, per tant, la meva és només una opinió personal que no puc argumentar, ni tan sols, sobreles paraules de la consellera, que desconec. Dit això, em sembla que la meva opinió sobre els uniformes, sobre una mena concreta d'uniformes, hauria de ser respectable. Jo només proposo que si els nens i les nenes han d'anar uniformats a escola, que es posin xandals!