2.6.07

Una valoració més

Sense cap mena de pretensió d'exhaustivitat, més aviat al contrari, la meva valoració de les eleccions municpals d'ara fa pràcticament una setmana és la d'extranyesa.

Ja sé que ha ana poca gent a votar. Com que sóc partidari de la multicausalitat, només diré que em penso que n'hi ha unes quantes de causes. Però això de que sigui culpa de la llei electoral i dels qui manen a Catalunya hores d'ara, i que es reclami la reforma de la Llei coma solució, em produeix estranyesa. De fet, que jo sàpiga, Catalunya és l'única, o de les poques, comunitats autònomes que no té una llei electoral pròpia. Que la reclami qui no la va posar en marxa en el seu moment, CiU i bé que li anava la que hi ha, em produeix estranyesa. Desafecció? Segur. Llistes obertes, doble volta, votacions directes a 'alcaldia? No tinc la vareta màgica jo, naturalment, però com a mínim cal recordar que, tot i que les votacions em semblem importants, votar no és l'única manera de participar i sembla que hi ha qui se n'oblida.

Que ERC ha patit una forta pèrdua de vots i que ara ha de tornar a l'equidistància i no pactar tant amb PSC, i sovint amb IC-V, ho trobo relativament normal. El que em produeix estranyesa és que encara ens diguin que això ho fan pensant en la ciutadania. Pensen en el seu partit i per avall, a Barcelona i a molts d'altres llocs. I això de les CUP, "se siente", però no busqueu només els culpables fora. Aclariu la consigna i, després, que es reflexi al territori.

Em produexi estranyesa veure a l'Hereu i al Montilla celebrant els resultats. Potser sí que seguiran governant a Barcelona (en minoria?), però que s'hi apliquin una mica més i s'aproximin a la gent, perquè els pot caure la casa al damunt ben aviadet si les tendències no canvien. I espera, que potser Girona tampoc serà socialista.

Una certa estranyesa també que el Saura i la Mayol no se sàpiguen explicar millor. Que la vessin tant sovint. Que s'hagin d'inventar explicacions kafkianes per a tot. Camats, ara perquè estàs embarassada, tinc entès, però quan t'hi puguis dedicar: relleu a IC-V!

Dels qui no han tret representació o és molt puntual, no en puc dir gaire res. Els Ciutadans/Ciudadanos no em cauen massa bé. M'alegro que contiuïin fora del sidral. Jo crec que per aportar confrontació, no cal posar-s'hi. Les candidatures xenòfobes, crec que s'han de llegir en el seu àmbit concret. Alguna cosa s'hi haurà de fer.

Al meu nivell més local, la veritat, és que els resultats no m'ha produit gaire estranyesa. Ara bé, amb pocs retocs, i malgrat la nostra especificitat, podria aplicar la majoria de les coses que acabo de dir de cada partit

I el que ja sabia tothom. Ara, a repartir el pastís. Jo et dono això a canvi d'alló altre. Tu em fas costat aquí i jo et poso unes cadiretes allà. Etc. I a sobre encara tenen la barra de mig amagar-ho i dir que no ho fan!

Ei, que vaig anar a votar i que, fins que ningú em proposi un altre sistema de funcionament de tot plegat, m'hauré de conformar amb aquest. És com allò de les eleccions a dues voltes. Entre dos dolents, el menys pitjor.

Una mica negatiu, potser sí que ho he estat, però és que....

4 comentaris:

Grigri ha dit...

Ostres, m'agradaria afegir també un comentari sobre aquest tema però veig que m'estendré i en aquests moments no disposo del temps suficient per fer-ho...
Ho intento en un altre moment!!
ciao

nimue ha dit...

jo sóc pèsima com analista política en particular i de qualsevol cosa en general. Només sé que els resultats del País Valencià (que continuem afectant-me moralment encara que estiga vivint a Catalunya) em van deixar ben xafada i sumida en la incompresió. Aquesta vegada semblava que sí que era la bona però tampoc. :(

Albert ha dit...

Grigri, a veure què en dius tu....

nimue, analista política no ho sé, però a mi em sembla que aalitzes molt bé d'altres coses. Això del País Valnecià, n'hi ha per plorar; però un cop ben plorats, endavant (ni ens deixarem véncer tan fàcilment, ni ens quede altra opció)..

arsvirtualis ha dit...

Jo encara he d'esbrinar perquè no vaig poder votar....
Respecte als resultats -no sols d'aquestes eleccions, sinó de les darreres també- es podria dir que es viu un ambient de decencís i passivitat política directament provocada per l'impotència que hom viu de veure que voti el que voti els partits després determinen altres combinacions que no han estat escollides pels seus votants.
La situació té la seva importància perquè convida als demàgoges a sortir del seu estat latent. Alguns ja s'han convidat i amb resultats...
Les posicions polítiques de tot l'espectre de partits que es presenten s'ha difuminat i els votants no sabem trobar clarament els límits, inexistents per una altra banda quan aquests partits formen govern i cohabiten.